DGI Holdløb

Dig og fire cykelkammerater kan få en helt anderledes oplevelse på cyklen til DGI Holdløb.

Bliver du også fascineret af at se de professionelle holde banke af sted til holdtidskørslerne i Tour de France? Vil du have samme følelse, selvom du er milevidt fra deres niveau? Det giver DGI dig muligheden for igen i 2016.

DGI Holdløb er uhøjtidelige holdtidskørsler med fokus på fællesskabet i motionscykling. Uanset dit og dine cykelvenners niveau har I muligheden for at opleve det sjove og udfordrende i holdkørsel, som er en disciplin, de færreste har prøvet kræfter med.

Løbene bliver afviklet som en række holdtidskørsler i forskellige DGI landsdele med typisk tre lokale motionsklubber som arrangør. Det giver varierede ruter, hvilket forbedrer oplevelsen og appellerer til at deltage i alle tre afdelinger. 

Der arbejdes på planlægningen af løbene i 2016, og du kan holde dig opdateret her på siden.

Regler for DGI Holdløb

Vi har lavet et simpelt regelsæt, som vi ønsker deltagerne efterlever på fair vis:

  • Et hold består af 5 ryttere, som samlet gennemkører en rute.
  • For at udligne alders og kønsforskelle, er der lavet et ”handicap”-system hvor holdet får fradrag i tiden i forhold til deltagernes alder og køn. Kort sagt - alle kan deltage og alle har en fair chance for at vinde.
  • Ingen triatlon-styr/-bøjler.
  • Det er ikke tilladt at sidde på hjul af et andet hold. Kommer et hold op bagfra skal det forankørende hold give plads til, at disse kan passere
  • Holdene sendes afsted med x antal sekunders mellemrum. I har på forhånd valgt en holdkaptajn. Han/hun får en chip på skoen som registrerer den faktiske køretid ved målpassage. Holdkaptajnen skal køre i mål som sidste mand.
  • Ruterne, der vil have en distance på mellem 30 og 45 kilometer, køres på offentlig vej uden afspærringer. For eksempel en rundstrækning. Ruterne vil være afmærkede og der vil være bemanding ved kritiske passager. De almindelige færdselsregler er gældende – tag hensyn til andre og dig selv.
  • Licensryttere kan deltage, men ikke vinde.